Menu

:: L'EDUCACIÓ EN VALORS i PER A LES EMOCIONS, LA PROTAGONISTA D’OBRINT PORTES ! ::

Entram en el primer curs en el qual Ciutadella ha estat guardonada amb el segell de Ciutat Amiga de la Infància, el que implica, per a l'Ajuntament i per al conjunt de la ciutadania, un compromís de treball col·laboratiu en la formació integral dels nostres infants.

Una de les eines de què disposen l'Ajuntament i la ciutat, des de la qual podem arribar als centres educatius d’una manera més directa i contribuir en la formació integral de l’alumnat, és el programa Obrint Portes 2017-2018, que desenvolupam des de l'Àrea Socioeducativa i que ens complau presentar-vos en la seva 19a edició.

Seguim amb l'esperit de Ciutadella, ciutat educadora i amb la voluntat de dur a la pràctica tot el que aquest concepte significa.

Partint de la certesa que educar és responsabilitat de tothom, volem dotar els centres educatius de recursos que els permetin afrontar una realitat social i unes problemàtiques, sovint complexes i interrelacionades, amb l'oferiment d'una sèrie de propostes educatives que complementin les limitacions existents en l'àmbit curricular.

L’oferta de tallers, com ja hem esmentat, va encaminada cap al creixement integral dels infants, amb la potenciació i la valoració de les emocions individuals i col·lectives, i dels valors humans, així com dels drets dels infants i joves.

El programa educatiu atén també el dret que tenen els més joves (infants i adolescents) a la CIUTAT, entesa com un escenari per a la construcció d'un entorn més equitatiu, democràtic, sostenible, just i humà, que els permeti aprofitar la riquesa dels seus recursos, dels seus experts -en diferents matèries- i de les oportunitats que aquesta els brinda per al seu creixement i desenvolupament.

Vull agrair-vos la vostra participació, però sobretot la vostra motivació i implicació vers l’oferta educativa que us presentam, i esperam que, un any més, ús pugueu nodrir d'aquest programa i anem fomentant en els nostres infants els valors d’una ciutat més educadora.

Natividad Benejam Bagur
Regidora d'Educació i Convivència